Powermoeder logo
language - english
Over mij - Powermoeder

Om maar meteen met de deur in huis te vallen had ik voor dat ik moeder werd – 4 jaar geleden - nooit gedacht dat het moederschap mij zoveel mooie en verrassende inzichten kon geven als vrouw, professional en nu ook als ondernemer. 

Dit terwijl ik vooraf nooit had bedacht dat het moederschap mij zo kwetsbaar en onzeker kon maken, laat staan zoveel impact zou hebben op mij, in de terugkeer op mijn werk

Hi, mijn naam is Anuska.

Hi, mijn naam is Anuska. Ik ben getrouwd en trotse moeder van drie kinderen. Ik woon onder de rook van 's-Hertogenbosch.  

Om maar meteen met de deur in huis te vallen had ik voor dat ik moeder werd, nooit gedacht dat het moederschap mij zoveel mooie en verrassende inzichten kon geven als vrouw, werknemer en tegenwoordig als ondernemer. 

Ook had ik nooit kunnen bedenken dat het moederschap mij zo kwetsbaar en onzeker kon maken, laat staan zoveel impact zou hebben op mij, in de terugkeer op mijn werk en mijn ambities. Hier was ik als kersverse moeder niet op voorbereid. 

LEES VERDER
Of scroll naar beneden!

Het moederschap verrijkte mijn leven in alle opzichten

De overweldigende liefde van je eigen vlees en bloed, een andere kijk op het leven, mezelf én als kers op de taart mijn onderneming Powermoeder.

Laat ik voorop stellen dat ik al deze mooie inzichten niet meteen kreeg. Dat alles ‘anders’ werd vond ik zoals de meeste moeders, vooral in het begin heel heftig. Ik had maar 1 vraag. Waarom hoor je hier nooit iemand over?

De eerste werkweken na mijn verlof, waren vooral een gevecht met mezelf.

Ik was totaal niet voorbereid op hoe het is om weer full in business terug te zijn - als moeder. Ik was destijds leidinggevende van een mannenteam en dat maakte het in mijn hoofd nóg lastiger terwijl ik - met de kennis van nu – heel goed weet dat je het echt grotendeels zelf in de hand kunt hebben.

Over Anuska
Anuska powermoeder met baby

Ik was voor mijn werk veel onderweg en vond het ingewikkeld om mijn grenzen aan te geven.

Het kolven onder werktijd ervaarde ik als een enorme druk, laat staan dat ik wilde toegeven aan mijn emotionele rollercoaster. Tegelijkertijd wilde ik blijven presteren en me groot houden voor alles en iedereen. Dit was niet meer vol te houden. Ik had geen rust meer en kwam elke dag leeg thuis. Nadat ik niet meer kon moest ik mezelf uitspreken en dat was het beste wat ik in al die weken had gedaan. Het uitspreken heeft er voor gezorgd dat er een wereld voor mij open ging. Ik voelde me gehoord en begrepen door mijn collega's en thuisfront. Een opluchting en hét begin van alles. 

Ik begon te leren hoe ik ook voor mezelf als moeder goed moest zorgen, in alle opzichten

Mezelf wegcijferen was bijvoorbeeld geen optie. Ik moest het anders gaan doen en leerde hoe ik niet naar mijn omgeving moest kijken maar juist naar mezelf. Wat vind ‘ik’ belangrijk in plaats van wat zou een ander hier van vinden.

Het moederschap is te bijzonder om niet voor te bereiden mijn grootste superpower

De grote hamvraag die in deze periode als een soort van grijze wolk boven mijn hoofd hing was ‘hoezo heeft niemand mij dit eerder verteld?’ ‘Hoe had ik me kunnen voorbereiden?’ 

En naar mate ik meer ging nadenken over dit hele proces bedacht ik me ook dat iedere werkende mama in deze fase meer ruimte voor zich zelf hoort te nemen, veel meer begeleiding hoort te krijgen in de terugkeer op haar werk en bovenal mag leren om het moederschap juist te gebruiken om je ambities waar te maken en breder te kijken naar je zelf als professional.

Anuska kinderkamer
Anuska powermoeder met baby

Je leven als professional is namelijk nooit meer hetzelfde

Of je nu voor het eerst mama wordt of voor de 2e keer. Er verandert elke keer iets maar het verrijkt ook. Maar in hoeverre sta je écht open voor deze verrijking? Mijn kijk op mijn werk veranderde, ik leerde bijvoorbeeld dat mijn ambities veel breder waren – deze waren toen nog vooral intern gericht en daar beperkte ik mijzelf achteraf enorm mee. 

Ik wilde nog dichter bij mezelf staan en meer van betekenis zijn. Ik investeerde nog meer in mijn persoonlijke ontwikkeling en verdiepte mij in wie ik ben. Ik leerde mezelf beter kennen, ontdekte mijn passie en volgde diverse programma's en opleidingen om te komen waar ik nu sta.

Mijn missie

Mijn missie is om iedere ambitieuze moeder, in de terugkeer op haar werk te begeleiden naar een sterke Powermoeder die veel meer rust, zelfvertrouwen en kracht krijgt om haar werk goed te doen en haar ambities te blijven waarmaken. Als professional een moeder worden mag geen taboe zijn of als ‘normaal’ worden gezien. Het verdient juist in deze tijd meer aandacht, erkenning en begeleiding!
kruipende baby foto powermoeder

Word een Powermoeder!

Wil jij een goede start maken op je werk na je zwangerschapsverlof? Of ben je recent gestart en vind je het toch lastiger dan verwacht? Heb jij graag zelf de regie en wil je niet afhankelijk zijn van de omstandigheden of jouw omgeving? 

Laat je contactgegevens achter, dan neem binnen 48 uur contact met je op voor een kennismaking. 

Vragen? Stuur een Appje!
crossmenu